Reseförberedelser!

Dagarna och veckorna bara rusar fram och vår resa närmar sig med stormsteg. Trots att det är en stor grej att åka på en sån här långresa med barn, så känns förberedelserna inför afrikaresan som en baggis jämfört med allt annat som ska göras.. För om det inte vore nog med att packa väskorna till resan, så flyttpackar vi också eftersom vi flyttar ut ur lägenheten i samband med avresan.. Och för dem som tycker att den kombon inte räcker så har vi även klämt in en barnvälsignelse (typ dop) och en liten tenta innan vi åker. Så vi har det rätt fullt upp nu i dagarna!

Det mesta inför Zambia är hur som helst klart. Vi är i princip färdigvaccinerade, kläder har man ju sedan tidigare, reseapoteket är uppdaterat (även om det allra mesta såklart redan finns därnere) och pass/papper är i ordning. Det enda som oroar mig lite är att Zambia just nu har jättestora problem med elektriciteten och strömmen stängs av ca 12 timmar om dygnet!! Mycket går ju att lösa ändå, men färskmatförvaringen känns genast lite knepig. Vi har tittat på lite solpanelslösningar och kommer mest troligt ordna med detta när vi kommer ner. Det enda vi köper med oss är en solcellsladdare som kan ladda upp mobilerna, paddan och vår kamera!

Det har varit superkul att prata med människor on våra planer inför resan och även vår mer långsiktiga dröm om att bosätta oss i Zambia permanent så småning om. Reaktionerna man får varierar såklart. Vissa tycker att det är ashäftigt. De önskar att de själva vågade slå sig fria från alla måsten i här i Sverige. För er av er som läser som känner så, så måste jag bara uppmuntra er att våga prova något sådant! Vi är inte mer fast i vår vardag än vi gör oss, passa på när barnen är små, när ni har möjligheten att vara föräldralediga eller kanske tjänstledigt

Utöver den positiva feedbacken har jag också fått många mindre roliga reaktioner. Vissa tycker att vi berövar barnen deras barndom genom att "utsätta dem" för fattigdom och misär. Andra tycker att det är ansvarslöst att resa till en så farlig plats som Afrika med små barn. Det tråkiga med detta är inte enbart den insnöade, kassa synen på Afrika. Det som nästan är ännu värre är att det är dessa människor som verkligen skulle behöva se sig omkring i världen och kanske få lite perspektiv på livet, men som mest troligt aldrig kommer lämna Vännäs och Sveriges "trygga famn"!

12 days to go... Can't Wait!!!!

Allmänt | | 5 kommentarer |
Upp