Hej igen.. Hundra ar senare!!

Hej allihopen! Har inte skrivit blogg nu pa over en manad. Ber om ursakt, men tror att de flesta vet vad som upptagit min tid!
Tankte att jag kunde ge er en liten update om vad som hant i mitt liv den senaste manaden.
Far ca 2 veckor sedan fick vi besok av representanter fran organisationen som stodjer Arteco i Finland (Women Aglow, Finland). 4 Fargstarka damer i 50/ 60 ars aldern. Underbara kvinnor som gor otroligt mycket for barnen. Dessa tva veckor spenderade jag en hel del tid med dessa 4. Vi inhandlade madrasser, lakan, tvattkorgar och skor till alla barn med pengar som de samlat ihop i Finland. Vi bestamde oss ocksa for att laga alla trasiga fonster sa att mindre mygg ska komma in i sovsalarna. Vi sag aven till att alla listor med barnens namn och liknande var uppdaterade sa att de kan forse de nya barnen med gudforaldrar!!
Nagot som vi funderat mycket over pa Arteco ar hur vi ska fa jordbruket att fungera. Barnhemmet har namligen mycket mark som skulle kunna anvandas till jordbruk bade for att forsorja sig sjalva samt for att salja och tjana en del pengar. Finskorna tyckte ocksa att detta var viktigt och lyckades binda kontakter med en organisation, ursprungligen fran Zimbabwe, som kommer att utbilda en del av personalen i hur man bast anvander jorden.
Tankte atta jag kunde lanka hemsidan till denna organisation for de har verkligen gjort nagot banbrytande i hela sodra och centrala Afrika och manga tror att den strategi som de presenterar ar det som kommer leda Afrika ut ur bistandsberoende!!
http://www.foundationsforfarming.org/
Istallet for en avskedsfest for damerna akte hela barnhemmet samt all persional (ca 100 pers) Till en lekpark inne i stan for att leka, fika och sjunga sanger. Detta var jatteskoj, till och med de allra aldska lekte av sig rejalt!
Finskorna har nu akt hem och allt lunkar pa igen som vanligt. Ska forsoka fixa en grej i skolan med pengar som kommer fran Artecos Vanner i Umea. far se vilken form det projektet tar men jag lovar att beratta vad jag hittar pa!!
Lagger in ett par bilder ocksa sa ni far se mina underbara ungar!!
Fikastund ni lekparken
Tva nykomna barn, Allan och Estela, skriver brev till Faddrarna i Finland
Aron! En Ny supercharmig kille i sin nya skoluniform! Har ar Jobs systers son!
Barn som bor i omradet kring Arteco! Varldens finaste och drygaste ungar! Halften av dem ar mina syskonbarn (Jobs syskonbarn).
Zambia 2010-2011 | | En kommentar |
Upp