Here we go again!!

För 5 år och 9 månader sedan påbörjade jag en resa som skulle komma att förändra mitt liv. Tillsammans med min vän Magdalena Bäcksund åkte jag till barnhemmet Arteco i Zambia. Zambia stal mitt hjärta och jag träffad mannen i mitt liv, Yobe. Idag bor vi i Vännäs med våra två tokiga småkillar. Jag är halvvägs igenom min utbildning, Yobe har ett bra jobb, vi bor i en fin lägenhet och livet rullar på som för de flesta. Men under ytan har den här längtan efter Zambia gnagt ett bra tag hos både mig och Yobe.

Då vi för några månader sedan sålde vår lägenhet öppnades en dörr som vi inte riktigt hade tänk på, men som kände oss helt redo för. "Varför inte spendera resten av föräldraledigheten i Zambia?!" Utan någon längre betänketid bestämde vi oss för att passa på att åka till Zambia i några månader. Timingen känns helt rätt. Jag har fortfarande ingen skola, Yobe kan vara föräldraledig från sitt jobb och ändå få inkomst och vi har inga boendekostnader här i Sverige!

Så, om ganska precis en månad åker vi för att spendera 3,5 månader i den stad där Yobe delvis är uppvuxen. Vi kommer att bo i en gäststuga på det barnhem jag tidigare rest till. På schemat för vår vistelse står det egentligen inte så mycket mer än att hänga på barnhemmet, känna efter lite hur det känns att bo i ett annat land med barnen och bara njuta av lugnet!

Jag kommer att skriva så mycket jag kan (eller snarare så mycket internetuppkopplingen  tillåter) om förberedelserna inför resan, vår vardag där nere samt dela med mig av tankarna kring ett liv utanför ekorrhjulet! Följ gärna vår resa!!

//Kachengas

 

Allmänt | | Kommentera |
Upp