Forlovning!!

Hej Allihopen dar hemma!

Nu har jag precis lamnat ivag  mamma och mormor. Det har varit 2 intensiva men roliga veckor med dem pa besok. Sjalvklart lite intensivt med bade mormor och mamma dygnet runt I 2 veckor men jag tycker vi klarade det ratt sa bra.

Dessa tva veckor har inehallit nagen olika saker men det absolute viktigaste ar att JAG HAR FORLOVAT MIG!

Det hela borjade nar vi hade bestamt os for att ha ett par semesterdagar pa Chankwakwa farms. Job ringed och berattade at than och hans representanter fran familjen skulle komma och fraga om min hand. Jag trodde att det skulle vara bara han och nagon slakting, men det visade sig att det var en hel lastbil full med folk. Personal fran barnhemmet samt hans slakt.

Jag och Job var tvugna att ga ut ur rummet medan min och hans slakt forhandlade om vilket pris hans familj skulle betala for mig. Detta ar en zambisk sed som ar ratt viktig for dem. Mamma ville forst inte ha ngn betalning for mig men till slut enades de om att ge min familj 2 st kossor. Hahaha!

Efter forhandlingen fick jag och de yngsta tjejerna server sallskapet te.

Inte nog med denna ceremony sa ville P. Marian ha en Kyrklig valsignelse samt en forlavningsfest. Sa Lordagen darpa Blev det En Kyrkovalsignelse pa Arteco som liknade en vigsel sen en fest med mat och efter det avslutades det med Zambian night som innebar dans och annu mer mat. Uppskattningsvis var det ca 200 pers pa denna fest. HAHA! Helt otroligt.

Skriver lite mer om ett par dar for strommen kommer ga snart sa jag maste skynda mig. Nu vet ni iaf lite om min forlovning!

 

BTW ringen ar superduper fin!!

Ha Det sa bra!

Zambia 2010-2011 | | 9 kommentarer |
Upp